VilleHeiskanen

Esikoto - erinomainen kotoutusohjelma

Oulun kaupungin, EU:n ja muutamien muiden järjestöjen rahoittama Esikoto kotouttamisohjelma turvapaikanhakijoille herätti kysymyksiä tämän vuoden alkupuolella, koska kävi ilmi, että ohjelman puitteissa oli viety aikuisia turvapaikanhakijamiehiä vanhainkotiin ja päiväkotiin pienten lasten pariin. Tuntien turvapaikanhakijoiden värikkään taustan, on täysin faktaa, että toisin kuin Päivi Nerg sanoi, me emme todellakaan tiedä kaikkien oikeaa identiteettiä, ikää, taustaa tai motiiveja. Vaikka lasten parissa vakituisesti työskentelevien onkin osoitettava olevansa nuhteettomia, niin ilmeisesti turvapaikanhakijoita maista kuten Afganistan ja Irak, voidaan viedä tapaamaan pikkulapsia kysymättä ensin lupaa vanhemmilta *.

 

Oulun kaupunginvaltuusto kuitenkin käsitteli Esikoto ohjelmaa ja otan tähän nyt yhden Keskustalaisen kaupunginvaltuutetun puheenvuoron, joka toimii mm. nettipoliisina:

 

“Hanke on minun tietojeni valossa erittäin luotettava ja * vastuullisten toimijoiden käsissä ja tekee juuri sitä mitä kotouttamisen tulisikin olla.”

 

“Otetaan nyt täysin vailla perusteita epäilyjä kollektiivisesti. Heidän motiiveja vierailla vanhainkodeissa tai päiväkodeissa epäillään, täysin vailla perusteita, kollektiivisesti.”

 

“Jos joku henkilö tai jopa joukko on oikeasti vaaraksi yhteiskunnalle tai ihmisille. Siitä pitää ilmoittaa välittömästi turvallisuusviranomaisille. Kannatan hyvän ohjelman hyväksymistä ilman muutoksia.”

 

Tämä lausuttiin 26.2.2018 valtuuston kokouksessa. Joulukuussa 2018 Esikoto ohjelman nettisivut katosivat Facebookista kuvineen. Haluaisin laittaa tähän muutaman kuvan kyseisestä projektista, mutta se aiheuttaisi kirjoituksen välittömän poiston, koska kuvien oikeuksista valitettaisiin, tarkoituksena saada kirjoitus poistettua, joten joudumme nyt vain kuvittelemaan mitä niissä kuvissa mahtoi olla.

 

Millaisia ajatuksia sinulle herää tästä erinomaisesta kotoutusohjelmasta? Pitäisikö meidän jatkaa Esikodon määrittelemällä linjalla ja kotiuttaa päiväkotien kautta nuoria turvapaikanhakijamiehiä muslimimaista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Aijaijai...

Ettei vaan olisi niissä kuvissa ollut jotain ikävää...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tai sitten ylläpitäjällä ei ole ollut intressiä ylläpitämiseen, koska projekti on päättynyt.
https://www.ihimiset.fi/hanke/esikoto-esikotouttam...

X

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kuinka ollakkaan hanke poistettiin juuri samoihin aikoihin kuin Oulussa tuli ilmi asioita. Mitä veikkaat oliko hankkeen kuvien joukossa pidätettyjä henkilöitä?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #6

Mikä on bloggaajan oma veikkaus?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #10

Voihan se olla noinkin.

Toisaalta minkä nettiin laittaa se on siellä ikuisesti... myös kuvat.

Oma veikkaus 2

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #11

Niin kuvissa oli tietenkin näitä vangittuja lapsenraiskauksesta epäiltyjä henkilöitä. En ole tarkemmin tutustunut, mutta heistä joku taisi olla mukana lastentarha vierailulla.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #10

Ja suunniteltu, ja kirjanpidon mukaan saavutettu tavoitehan oli tämä "Mahdollisuudet yleisen asenneilmapiirin paranemiseen ovat lisääntyneet arjessa kohtaamisen kautta."

Hanketta, tai ainakin sen rahoittamista kaupungin varoilla vastusti ainoastaan muutama kaupunginvaltuutettu - tosin huonolla menestyksellä. Enemmistön mielestä oli hyvä idea viedä tuntemattomia miehiä tutustumaan lapsiin.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #14

"Enemmistön mielestä oli hyvä idea viedä tuntemattomia miehiä tutustumaan lapsiin."

Uskomatonta. Käsittämätöntä. Mitä näillä ihmisillä liikkuu päässä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #10

#10:
Saattoi se olla niinkin päin, että tulokset julkistettiin vasta kun hanke oli päättynyt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

“Otetaan nyt täysin vailla perusteita epäilyjä kollektiivisesti. Heidän motiiveja vierailla vanhainkodeissa tai päiväkodeissa epäillään, täysin vailla perusteita, kollektiivisesti.”

Suomalaisia epäillään kollektiivisesti ja jokaisen pitää erikseen todistaa nuhteettomuutensa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Taustat tähän erityiseen hinkuun saada turvapaikanhakijat juuri päiväkoteihin ja kouluihin ovat etovat. Miksi ihmeessä juuri sinne... miksi ei työelämään... ikäisilleen kuuluviin oppilaitoksiin?

Syy on yksinkertaisesti siinä, että lapset eivät osaa kyseenalaistaa motiiveja. Koko kuvottavan kuvion tarkoituksena on heikoimpien kautta saada omalle aatteelle myötämielistä kuvaa. Että eikös ollutkin kivoja ja kohteliaita?

Samaan aikaan kun lapsille auktoriteettiasemasta sanotaan ettei ole mitään syytä huoleen ja ennakkoluuloille ei pidä antaa valtaa, seksuaalisille hyväksikäyttäjille tulee tilaisuus hankkia luottamusta uhrehinsa.

Kirjoitin jo aiemmin tämän toimintatavan vaaroista.

http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20833...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

En tiennyt, että olet jo hyvin käsitellyt aihepiiriä. Samanlaisia ajatuksia on itselläni ja vihaa sitä kohtaan, että lapsia käytetään oman poliittisen ideologian ajamisessa mukana. Täysin edesvastuutonta ja vaarallista toimintaa, joka on nyt kostautunut Oulussa. Jos viranomaisvoimin tuodaan aikuisia pakolaisia nuorten pariin, niin kyllähän sitä saa väärän kuvan, että mitä heiltä odotetaan. Mitä jos tuossa päiväkotivierailijoiden joukossa olisi ollut isis-terroristi, kuka sitten olisi kantanut vastuuta? Ai niin, eihän Suomessa kanna kukaan vastuuta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...mutta se aiheuttaisi kirjoituksen välittömän poiston, koska kuvien oikeuksista valitettaisiin, tarkoituksena saada kirjoitus poistettua,..."

Tuo on viisautta. Olivat vähällä onnistua eräässä blogissani.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ensimmäisellä Kiinan matkallani osallistuin joihinkin opastettuihin turistikierroksiin. Yksi näistä oli matka Shanghaihin. Kävimme paitsi keskeisissä turistikohteissa, myös tutustumassa ihmisten elämään. Ryhmämme ahtautui tavalliseen kiinalaiseen kotiin, jossa istuimme pienessä olohuoneessa ihmettelemässä tavaroita. Kävimme myös sikäläisessä vanhainkodissa, katsomassa ikäihmisten puuhastelua, kuten tanssimista.

Sinällään en näe siinä mitään ihmeellistä, että osana kotouttamista tutustutaan suomalaisen arkielämän eri osa-alueisiin. Heillähän ei ole mitään käsitystä suomalaisesta kodista, koulusta, päiväkodista tai vanhainkodista. Tietenkin voisi näyttää kuviakin, mutta niin, koulut ja päiväkoditkin tekevät ekskursioita, eivät vain katsele kuvia.

Ymmärrän toki, että kun halutaan lietsoa pelkoja, lasten ja vaarallisiksi vihjattujen aikuisten tapaamisella voidaan sellaista pyrkiä tekemään.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Nimensä, ikänsä ja taustansa valehdelleiden pakolaismiesten vieminen tarhaan on sairasta. Se on jo turvallisuusriski, mutta myös mielisairasta. Pienillä lapsilla ei ole mitään velvollisuutta tutustua täysikäisiin muslimimiehiin. Näillä miehillä ei ole mitään oikeutta astua tarhaan sisälle.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Nimensä, ikänsä ja taustansa valehdelleiden pakolaismiesten vieminen tarhaan on sairasta.»

Tiedätkö jostain, että sinne viedään yksinomaan sellaisia pakolaismiehiä, joiden tiedetään valehdelleen nimensä, ikänsä ja taustansa?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #16

Meinaatko että jos joukossa on joku jonka taustat tiedetään, niin muutkin voi päästää siinä sivussa ilman tietoa taustoista? Kyllä tässä tilanteessa on pettänyt pahasti harkintakyky ja riskien profilointi aatteen kustannuksella.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #18
    «Meinaatko että jos joukossa on joku jonka taustat tiedetään, niin muutkin voi päästää siinä sivussa ilman tietoa taustoista?»

Toki kenelläkään meistä ei ole tietoja Sinunkaan taustoistasi, joten aivan samalla perusteella Sinuakaan ei saisi päästää päiväkoti-ekskursiolle. Jos nyt siis sattuisit olemaan jossain ryhmässä, joka sellaisen järjestäisi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #19

Miten se tähän liittyy mitä sinulla on tiedossa?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #19

Marko, mikä ihmeen kommentti tuo on? Tosin sain itse vastaani juuri yhtä epä-älyllisiä kommentteja täällä Kangasalla kun kritisoin vastaavaa asiaa. "Eihän sinuakaan voisi sitten päästää päiväkotiin..." No siis ei tietenkään!! Jos kukaan ei tietäisi taustastani mitään vaan olisin vain lampsinut maahan niin tietenkään minua ei pitäisi noin vain päästää halailemaan ja valokuvaamaan lapsia, niin kuin täällä päiväkerhossa turvapaikanhakijat tekivät.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #21

Tuntuu, että osa ihmisistä on niin sinisilmäisiä ettei heille pitäisi antaa mitään päätösvaltaa. Suomalaisista on jo lähtökohtaisesti tietoja viranomaisilla. Näiden tulijoiden tausta on usein vain heidän oman sanansa takana ja se on hyvin usein paskapuhetta, kuten on käynyt ilmi monen monta kertaa. Varmasti sekä sinä, että minä tiedämme mikä on taustalla: Ideologisesti sokeat henkilöt haluavat saattaa jo pikkulapset heidän Unelmansa ääreen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Käsittääkseni kenelläkään tarhan henkilökuntaan kuulumattomalla aikuisella ei ole mitään asiaa päiväkodin sisätiloihin ilman vanhempien suostumusta pl. tietysti päivittäiseen pk:n huoltoon liittyvät tehtävät.

Päiväkotien ovet ovat normaalisti visusti lukossa, jotta a) lapset eivät karkaa b) asiattomat eivät pääse sisälle.

Ymmärrän sen, että päiväkodissa on TET-tutustujia ja työharjoittelijoita, mutta eivät ne sentään mitään morsmaikkujen valintapaikkoja voi olla.

Sivistysalueilla erilaisten aikuisryhmien vierailut päiväkodeissa ovat muutoinkin kiellettyjä. Ne eivät ole paikkoja, joissa levitetään uskonnollista, poliittista, paatoksellista tai seksuaalista agendaa.

Itse hyväksyn vain poliisin ja palokunnan käynnit sidosryhmävierailuina.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #23
    «Käsittääkseni kenelläkään tarhan henkilökuntaan kuulumattomalla aikuisella ei ole mitään asiaa päiväkodin sisätiloihin ilman vanhempien suostumusta pl. tietysti päivittäiseen pk:n huoltoon liittyvät tehtävät.»

Tuo ei taida pitää paikkaansa. Esimerkiksi papit kyllä vierailevat päiväkodeissa paitsi kertomassa lapsille satuja, myös rukoiluttamassa heitä ("yksi rukous ei tee tilaisuudesta uskonnollista"-verukkeella). Vanhemmat voivat kyllä kieltäytyä esimerkiksi joulukirkosta, mutta näitä pappien vierailuja he eivät voi edes kieltää.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Oulun kaupunki pitäisi asettaa syytteeseen parituksesta, koska Esikodon käyttöön antamissa asunnoissa irakilaiset ovat lapsia raiskanneet.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Olipa vihjailua täynnä oleva blogi - onnitteluni suorituksestasi!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kaikkien suomalaisten taustat tiedetään syntymästä asti ja rekistereihin näitä käytetään jos on ollut poikkeavaa käytöstä lapsena ja nuorena sekä tietenkin myös aikuisena. Ulkomailta ilman papereita tulleista ei tiedetä yhtään mitään, vaikka olisi moninkertainen murhaaja ja psykopaatti. Ennen EU:ta ei Suomeen ketään tällaisia paperittomia tullut.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Ja tämän yksinkertaisen faktan pitäisi jokainen ymmärtää ilman rautalangasta vääntämistä, mutta ilmeisesti kun ideologinen palo on voimakas, niin järjen valo sammuu? Jotkut selvästi tietonsa valehdelleet on otettu vastaan siinä missä muutkin. Eikö olisi järkevää laittaa heidät säilöön, kunnes totuus taustasta on selvä? Ainakin, jos olemus, kieli ja ikä ovat selvästi kertomuksen vastaisia. Jos henkilö ei selvästi ole sanomastaan maasta tai/ja hän kertoo ikänsä selvästi väärin, niin hänet pitäisi vangita, kunnes totuus paljastuu.

Toimituksen poiminnat